FAQ Autentificare
Cautare Profil
Membri Grupuri
Mesaje private
Inregistrare
proces castigat
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect
Pagina de start a forumului jandarmeriaromana.MyForum.ro » Procese in Instanta,alte stiri » proces castigat
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
zeno
Junior
Junior

Data inscrierii: 01/Apr/2009

Mesaj Trimis:     Titlul subiectului: proces castigat
Raspunde cu citat (quote)

20 de jandarmi din cadrul Gruparii Mobile de Jandarmi Cluj care au dat in judecata statul roman pentru ca soldele lor nu le-au fost majorate. Desi exista mai numeroase ordonante de urgenta prin care bugetarilor le-au fost majorate salariile intre anii 2006 si 2008, jandarmii, politistii si alte persoane din aceste categorii au fost vaduviti de maririle salariale. Cazul de la Cluj ar putea lansa o adevarata revolutie in intreaga tara, avand in vedere ca in situatia celor 20 de clujeni sunt cateva mii de persoane din toata Romania.

In urma deciziei date de Tribunalul Cluj in urma cu doua saptamani, cele 20 de persoane vor primi de acum inainte soldele majorate cu 30% si, retroactiv, banii pe care ar fi trebuit sa ii primeasca incepand cu anul 2006. Avocatul Tudor-Nicolae Birlea, cel care i-a reprezentat pe acestia spune ca statul comite o discriminare prin excluderea jandarmilor din randul bugetarilor care beneficeaza de majorarile salariale.

“Prin excluderea reclamantilor de la acordarea indexarilor in baza reglementarilor care privesc salarizarea personalului din sectorul bugetar mai sus mentionate consideram ca s-a produs o discriminare, constad in lipsirea de veniturile corespunzatoare majorarilor salariale acordate celorlalte categorii salariale, aceste prevederi avand ca finalitate indexarea salariilor corespunzator inflatiei existente, inflatie care afecteaza toate categoriile de salariati, fara deosebire”, arata avocatul. Motivatia Ministerului Administratiei si Internelor pe care a adus-o in fata judecatorilor a fost una de-a dreptul ridicola. Asta sustinea ca jandarmii nu merita majorarile salariale deoarece ordonantele de indexare nu fac referire expresa la jandarmi. “Cu privire la sensul dat de MAI principiului egalitatii in fata legii, punctul nostru de vedere este divergent. In opinia noastra, egalitatea in fata legii nu inseamna legi uniforme pentru toti subiectii, ci asteptarea legitima a aplicarii legii, asa cum este ea”, mai arata avocatul Birlea.

Acesta crede ca solutia data de Tribunalul Cluj, desi mai poate fi atacata cu recurs, este aplicabila si in alte cazuri. “Cel putin in cazul jandarmilor solutia poate fi definitorie pentru alte cauze subsecvente. In acest caz dar si pentru alte categorii profesionale consider de o deosebita importanta analiza normelor pertinente si constructia unei argumentatii tehnice complete”, adauga avocatul.
 Sus »
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Blade
Junior
Junior
Blade

Data inscrierii: 17/Aug/2011

Mesaj Trimis:     Titlul subiectului:

Teribil de bine că cineva ia atitudine, chiar şi după atâţia ani :thumbsup:
Pate în felul ăsta şefii o să înţeleagă că se vorbeşte serios
 Sus »
admin
Administrator
Administrator
admin

Data inscrierii: 29/Mar/2009

Mesaj Trimis:     Titlul subiectului: Avocat Bîrlea Tudor

Pe http://avocat-birlea.ro/despre/ veti afla date despre dânsul.
Ce stiu este ca a castigat drepturi banesti,respectiv mariri salariale ce s-au acordat si pentru alte categorii de bugetari in perioada 2006-2008-si noua jandarmilor.
Dl avocat Bîrlea Tudor are tel 0731656232,este din Cluj,adresa de mail este contact@avocat-birlea.ro si s-a angajat sa ne informeze inclusiv aici pe site.
Ideea este ca la deschiderea actiunilor sa existe mai multe solicitari din acelasi judet/zona,pentru a ne grupa inclusiv la termene.
Deschiderea unei actiuni este de 100 ron/pers.,onorariul de succes este de 100 ron/pers.in întâia faza procesuala si de 50 ron in a 2-a faza(recurs)
La Cluj a castigat drepturi de acordare majorata a salariilor ca si pt alte categorii de bugetari ptr 20 de colegi jandarmi.
Durata procesului este de cca 9 luni,adica vreo 5 termene,dl avocat asumandu-siintreaga responsabilitate ptr reprezentare,respectiv castig al cauzelor.
Poate reprezenta procese din toata tara.
Il asteptam pe forum ptr a da eventuale detalii...

Ultima modificare efectuata admin la , modificat de 2 ori in total
 Sus »
TNB_avocat
Junior
Junior

Data inscrierii: 04/Noi/2011

Mesaj Trimis:     Titlul subiectului: Proces

Bine v-am gasit si va multumesc pentru increderea acordata.

Am sa incerc sa prezint pe compact situatia pentru a incepe de aici orice discutie.

Este important de inteles ca, desi nu pot garanta, actiunea castigata si experienta litigioasa avuta face sa creasca sansele noastre de a repeta succesul. Spre deosebire de celelalte actiuni similare, eu am întrebuințat o abordare ce a limitat probabilitatea paratilor de a contracara pretentiile prezentate. Practic am mers pe argumentarea tehnicilor legislative iar procesul s-a rezumat la a clarifica instantei detaliile efective.

Desi avem o hotarare definitiva si executorie, urmeaza sa ne judecam in recurs. Este bine de notat ca indiferent daca se mentine hotararea sau daca pierdem, in ceea ce ma priveste nu conteaza. Conform cadrului actual legislativ, in caz de mentinere a hotararii, sumele nu vor fi recuperate in totalitate inainte de 2016. Pe de alta parte, daca se pierde, avem deschisa calea la CEDO, unde sansele de castig sunt mult mai mari si se pot obtine inclusiv daune morale, pe langa cele materiale. Practic, indiferent ce s-ar intampla, pentru cei ce raman si doresc sa mearga pana la capat sansele sunt cat de mari pot fi.

Interesul meu in acest moment este sa ma asigur ca un numar cat mai mare de jandarmi fac demersurile necesare pentru a-si recastiga drepturile. Totodata sunt dispus sa fac tot ce imi sta in tărie ca sa ma asigur de eficienta demersurilor, astfel ca va prezint procedura propusa.

Fiecare unitate in care sunt persoane interesate va necesită sa isi desemneze un reprezentant ce va pastra direct legatura cu mine. Reprezentantul va avea responsabilitatea de a pregati lista cu cei interesati. Onorariul este configurat astfel:
- 100 lei/persoana (pentru minim 10 persoane/unitate) - actiunea in prima instanta;
- 150 lei pe termen (impartit la numarul de persoane);
- 50 lei/persoana pentru recurs.

Eu voi fi responsabil cu redactarea tuturor actelor, depunerea si sustinerea actiunii si comunicarea evolutiilor, beneficiarii nemaiavand nicio alta obligatie.

Va stau la dispozitie pentru absolut orice intrebare sau neclaritate.
 Sus »
jidvei
Junior
Junior

Mesaj Trimis:     Titlul subiectului: intrebari proces

Cateva intrebari.
Dl avocat este din Cluj,iar eu din Ct,unde se vor desfasura procesele?
Pot sa trimit documentatia sau sa fac plata prin posta,deplasarea la Cluj costa mult plus ca nu avem timp necesar.
Exista in acest sens vreun cont bancar,care ar fi procedura pentru a nu veni la Cluj?
Vreau sa intreb inca ceva important.
Cam cat este estimat ca s-ar obtine suplimentar(din 2016) la salariu,cu ce procent ar creste acesta,estimativ pe luna a facut cineva o calculatie?
 Sus »
TNB_avocat
Junior
Junior

Mesaj Trimis:     Titlul subiectului: Re: intrebari proces

jidvei a scris:
Cateva intrebari.
Dl avocat este din Cluj,iar eu din Ct,unde se vor desfasura procesele?
Pot sa trimit documentatia sau sa fac plata prin posta,deplasarea la Cluj costa mult plus ca nu avem timp necesar.
Exista in acest sens vreun cont bancar,care ar fi procedura pentru a nu veni la Cluj?
Vreau sa intreb inca ceva important.
Cam cat este estimat ca s-ar obtine suplimentar(din 2016) la salariu,cu ce procent ar creste acesta,estimativ pe luna a facut cineva o calculatie?

Procesul se va desfasura la Tribunalul Constanta. Nu este necesara nicio deplasare. Incheierea contractului se face la distanta iar plata onorariilor se face pe baza de factura prin virament bancar. Nu este necesar sa va prezentati la vreun termen, eu ma judec direct cu instanta prin corespondenta.

Banii ce se obtin sunt aproximativ 20% - 30% in plus la solda. La acestia se adauga diferentele pe ultimii 3 ani ce ar rezulta din adăugarea Ordonantelor. Hotararea este executorie din momentul in care este comunicata iar indiferent ce intarziere nu face decat sa se acumuleze la plata si penalitati.

2016 este un scenariu pesimist, in principiu, daca vom castiga si in recurs platie incep din 2012.

Pentru a simplifica lucrurile este de preferat sa se grupeze mai multi jandarmi din fiecare unitate. Cu celelalte unitati am mers pe ideea de minim 10 oameni.
 Sus »
TNB_avocat
Junior
Junior

Va rog sa gasiti aici link-ul catre decizia instantei de la Cluj. Observati ca este definitiva si executorie de drept. In cazul pierderii recursului, este deschisa calea catre CEDO unde sansele de recuperare a sumelor sunt mult mai crescute.

http://bit.ly/u4rc0B
 Sus »
stevie
Junior
Junior

domnule avocat felicitari ptr ca ati castigat.
nu ati fi avut cum pierde un astfel de proces ptr ca erati de bucată celor jecmaniti de stat.
ca ei suntem multi dar nu avem curaj sa dam statul in judecata.
atat imi trebuie sa auda insp sef ca am dat in judecata ministerul sau unitatea ca imi cer drepturile.
la prima disponibilizare sunt pe lista,gasesc ei pretext sa ma dea afara.
si sa stiti ca nu aveti dreptate,uite ca banii castigati se dau din 2016 au facut ei astfel incat sa nu-i dea nici pe astia la timp.
unde credeti ca-i doare de cedo?
dvs ati sustinut cauza neacordarii jandarmilor a unor mariri ce s-au alocat altor categorii de bugetari.
mai sunt si alte cauze de abuz in serviciu cu colegii disponibilizati sau neacordarea unor drepturi la timp cum sunt drepturile de hrana si echipare.
asta e fapta penela de scadere a capacitatii de lupta dar credeti ca intereseaza pe cineva daca jandarmu are un rahat de noma de hrana sau ca poarta bocancii rupti de acum 2 ani?
 Sus »
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Pagina de start a forumului jandarmeriaromana.MyForum.ro » Procese in Instanta,alte stiri » proces castigat
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum